5 Kasım 2013 Salı

- Eymir Ağaç Dikme Şenliği gözlemi =)

     OKGT üyelerinden Melike Eren'in önerisi üzerine Pazar sabahı hem Ağaç Dikme Şenliğine katılmak hemde gözlem yapmak için Eymir Gölüne gitmeye karar verdik. Biraz gecikmeli gittik her zaman olduğu gibi =) Çok kalabalıktı gerçekten Eymir. Bizde 12 kişilik bir grupla daha bir kalabalık yaptık orayı. Daha sonra, kıdemli üyelerimizden olan Pemra'nın katılımıyla 13 olduk aslında. Gözlem sırasında hem Eymir Gölünün mükemmel doğasının tadını çıkartacak hemde bazı su kuşlarını tanıyacak fırsatı oldu gelenlerin =) Ağaç Dikme Şenliğine çok katılabildiğimiz söylenemez =D Zira yemeğimizi bitene kadar fidanlar çoktannnn bitmişti. Herkes fidanları dikmiş akın akın Eymir'e hücum ediyordu =) Yinede bir fidanı sahiplenip biz dikmişiz gibi önünde fotoğraf çekildik tabi =D İşte o fotoğraf ve Eymir Gölünün güzelliğini gösteren bir kaç fotoğraf daha. Fotoğraflar Oğuzhan Üstündağ'ın kamerasından her zaman olduğu gibi =)



OKGT fidanımız ve biz =)



Güzel Eymir



Güzel Eymir


     Gözlemden sonra bir restoranda yemek yedik. İçinde eser seviyelerde balık ve sucuk olan balık ekmekler ve sucuk ekmekler gözlemde acıkan mideleri doyuramadı =D Yinede her şeyiyle harika bir gündü. Gözleme gelince =) 08:30 gibi başlayan gözlemimiz yaklaşık 2 saat sürdü ama o 2 saat pek bir çabuk geçti =/ Eymir'de binlerce insan olmasına ve geç saatte gitmiş olmamıza rağmen bence güzel bir gözlemdi. Kuşların daha yoğun olduğu bölgelere uzak yerlerde, hep yol üzerinde oldu gözlemimiz. Biraz Eymir'e yabancı olduğumuzdan pek iyi yerlere gidemedik açıkçası =( Bir daha gidersek nereye gideceğimizi biliyorum artık çocuklar =D Neyse yeni arkadaşlar özellikle Eymir müdavimleri olan sakarmeke ve bahri gibi türleri tanımış oldu. Tam yolda dönerken Yasin, Pemra ve benim gördüğüm uzun kuyruklu baştankara ile 17 tane tür görmüş olduk. İşte gördüğümüz türlerden bazılarının gözlemimiz sırasında çekilmiş fotoğrafları =D Bunların arasında kendileri insan sanan boz kazlar da var =D Özellikle sakarmekelerin olduğu fotoğraf kartpostallık gerçekten! Fotoğraflar için Oğuzhan'a teşekkür ediyoruz tekrardan =) 


Yüzündeki güzel desenleriyle genç bir bahri =)




Hiç kimseden çekinmeyen bir alaca ağaçkakan =) Kimseyi umursamadı gerçekten




İşte kartpostallarda görebileceğiniz kadar güzel bir karede sakarmekeler =)




Boz kazlar ve sakarmekeler



     Tüm acemiliğimize ve kalabalığa rağmen görebildiğimiz 17 türümüzün tam listesini aşağıda görebilirsiniz. Sanırım günün kuşu olarak çalıkuşunu seçebilirim =) 

- Alaca ağaçkakan
- Ağaç serçesi
- Serçe
- Gri leş kargası
- Küçük martı (? - doğrulama bekliyor)
- İspinoz
- Çalıkuşu
- Bahri
- Küçük Batuhan =D Esprini çaldım Onur xD 
- Sakarmeke
- Çıvgın
- Büyük baştankara
- Çam baştankarası
- Uzun kuyruklu baştankara
- Çulhakuşu 
- Karatavuk
- Saksağan


     Ben çok keyif aldım gerçekten gözlemden ve gelenlerle vakit geçirmekten =) Umarım gelen herkes benim kadar keyif almıştır. Bir daha oraya gittiğimizde çok daha güzel yerlere gideceğiz ve en az 25 tür göreceğiz çocuklar =D Merak etmeyin. Ondan önce Mogan Gölü bizi bekliyor ama =) Hafta sonu sürpriz bir konuk ile Mogan gözlemimiz olacak. Onu da böylece duyurmuş oldum =) Katılan herkese teşekkür ediyorum ve hafta sonu görüşmek üzere diyorum. 

Kaan 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder